Nätshopping

Det känns som att jag är den enda som inte handlat på Asos. Men faktum är att jag avskyr internetshopping. Iallafall när det kommer till kläder och skor. Smycken och väskor går visserligen bra att klicka hem. 

Visst kan man hitta massa fint men jag vill helst undvika oönskade surprises. Med detta menar jag att skorna skulle vara 2 storlekar för små (trots att man klickar hem sin vanliga storlek) eller att klänningen är utav det taskigaste tyget dina ögon någonsin skådat. Det som skulle vara 100% cashmere ser istället ut som 100% monkey hår.

Jag menar, hur många har inte upplevt besvikelse med nätshopping?!  Tillräckligt många för att kunna skapa en klubb iaf. - Join the club! Medlemskapet kommer om ca 1 dag - 40 veckor. En likhet som kan dras med din 'spårlöst' försvunna klädbeställning.

Först sitter man näst intill patetiskt och väntar på att paketet skall dimpa ner i lådan. Detta enbart för att uppleva det roliga med att returnera det redan dagen efter.
Att sitta och hoppas på att det du beställt kanske skulle passa är som att kanske mucka bråk med sin inre frid. Feng Shui släng dig i väggen! 

Och Ändå kan man inte låta bli att frestas. - Men tänk om den mot alla odds skulle passa! Då är det kört för dig min vän, redan dagen efter är du på jakt efter ett nytt plagg att kunna klicka hem. Och varje gång känns som rysk roulett.
Kanske är det just det som driver oss till Nätshopping, dvs spänning och även längtan. Att kunna lyxa till din gråa vardag med lite impulsiv nätshopping. Hey! Trots alla returer så är det lättare än att dra iväg på en weekend.

Tidsbrist kan vi knappast skylla på. För att fördriva dagarna du väntar på att brevbäraren skall komma, shoppar vi istället nere på stan. Då på jakt efter något finare än vad vi  redan beställt.

Att människan alltid skall göra det så underbart komplicerat för sig. Det är väl en av få saker som skiljer oss från våra med däggisar. Nog snackat, nätshopping är trots allt ett väldigt bra tidsfördriv, både på Gott & Ont.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback