Ambush Design

Japanska rapparen Verbals smyckeskollektion är ett ypperligt exempel på hur resultatet kan bli ifall man låter fantasin flöda fritt. Verbals kända POW! ring har redan setts på kändisar som Paris Hilton, Rhianna och Kanye West. Jag kan konstantera att det är bara en tidsfråga innan vi ser svenska butiker bli ambushed av rapparens excentriska design.


Hemsida:
http://www.ambushdesign.com/


Your Wallpaper

Är du sugen på en fondvägg? Då föreslår jag att du kikar in hos Your Wallpaper. Företaget har låtit ett tjugotal svenska formgivare och illustratörer designa unika tapeter som är lika vackra som inspirerande.



Min absoluta favorit är kollektionen ''Love Story'' av Cassandra Rodin.

Hemsida: www.yourwallpaper.se


Li Edelkoort



- Li är den främsta trendanalytikern i världen och därför en av de mäktigaste inom modebranschen.

- Styrelseledamot i the Design Academy Eindhoven.

- Driver det humanitära projektet Heartwear Foundation som stödjer hantverksmässig tillverkning av mode    och designprodukter i tredje världen.

- Ger ut trendmagasinerna View on Colour & Bloom.

- Två gånger om året  kommer Li Edelkoort till Stockholm för hålla föreläsningar om kommande trender inom mode, inredning och design.

-  Två gånger om året Ger Li ut boken General Trend Book där man kan läsa om kommande trender två år i förväg. Boken finns enbart i 250 exemplar och innefattar allt som har med trender att göra.

Li förutspår att trenderna för 2010 kommer att influeras och påverkas väldigt mycket av lågkonjukturen och finanskrisen. Som följd av detta kommer vi få se mer utav minimalismen.
En annan effekt som lågkonjunkturen kommer ha på modebranschen är att saknaden av all glitter såsom strass och paljetter. Less is Best.
Svart och vitt ska bytas ut för den gråa färgskalan istället. Detta kommer också vara en bestående trend. Bästa sättet att bära grått är att kombinera det med gult. Vi kommer också få se hur gult ersätter rosa när det kommer till den nya detalj- och komplement färgen.
Som en konstrast till framtiden och den tekniska utvecklingen kommer vi också få se fler färger tagna från naturen.


Lena Wald




Något vackrare än Lena Wald smycken går inte att  finna för stunden.  Fler än flera smycken skulle kunna bli självklara favoriter i min smyckeslåda.
Sigum för hennes design är små hängen, detta gör att man man kan bära hennes smycken tillsammans med andra. 

Halsband:

     

 

Örhängen:

 

Hemsida: www.lenawald.com