Ikea Time

Nu börjar det dra ihop sig för en liten tripp till IKEA. Egentligen skall jag bara följa med som sällskap men kommer säkerligen att hitta något till mig själv. Borde inte köpa mer inredningsprylar, inte förens jag flyttar till något större iaf. Risken finns att de får stå och samla damm i skåpet, och där börjar det bli överfullt!

Grejer som skall spanas in/köpas är:

* en tavla
* värmeljushållare
* värmeljus i mängder ( behövs i mörkret )
* doftljus ( all ljus är bra ljus )
* diskhandskar ( billigt & bra )
* ljusstakar ( finns i 3 olika storlekar & är grymt snygga i set )
* en tunna ( skall användas för smutstvätt )
* skohylla ( duglig till ett bra pris )

Jag är inte så 100 gällande IKEA:s möbler men visst kan man hitta ett och annat krimskrams att ta med sig hem.


Symphony

Jag letar efter en parfym som tydligen skall heta Symphony. Försökte googla lite, dock utan framgång. Flaskan skall vara ganska avlång och mer är så vet jag tyvärr inte. Kanske står den redan  i ditt badrumsskåp? Vilka märken har en parfym vid detta namn? Finns det någon bra sida man kan snoka fram lite info på? Jag är helt lost när det kommer till skönhetsprodukter & Parfymerier.

Parfymen skall vara en av alla julklappar som måste inhandlas inom snar framtid, och (lata) jag uppskattar alla tips jag kan få.

I värsta fall får jag besvära någon expedit på Åhléns, och detta lär ju göras dagen innan julafton. Förskjutning är aldrig bra, men jag känner mig själv alltför väl. Med allt annat som jag måste prioritera nu säger jag bara stress stress och ännu mera stress. Ändå är det flera veckor kvar tills klapparna skall öppnas.
Men det är vad julshopping ger mig, stress.




Är jag den enda som avskyr julshopping?




Knock Knock.. Who's There?

Det som stör mig minst lika mkt varje gång är när någon rycker i badrumshandtaget. Bathroom time är Quality time, för mig själv. Yepp, jag är en sådan som inte går upp ur karet förens tårna börjat krympa till smurf storlek.

gren red

Hittade
denna fiffiga lösning som jag bara måste ha i lägenheten. Handtaget byter färger från grönt till rött när du låser dörren. Snacka om att ge klartecken.

Första gången jag såg det var på Äntligen Hemma och givetvis skapades ytterligare ett ha-begär.
LED ljus är jag inte så mkt för, men kommer det i form av ett litet handtag så spelar det mindre roll.
Finns att köpa här.

Design: Alexander Lervik
Produkt: Brighthandle
Bild: trendir.com


H&M + IKEA = SANT

Detta var ju ganska intressant. Nu har romansen mellan VR och H&M nått sitt slut och istället uppstår en djup vänskap mellan IKEA och H&M. Genom deras samarbete skall de tillsammans ta fram alla fashionistas ultimata drömgarderob. Detta görs genom att man själv får designa garderoben efter sin egen smak och behov. Exempelvis har det uppdaterats med nya förvaringslösningar till IKEAs garderob PAX. 
En välorganiserad walk-in-closet lagom till jul hade inte varit helt fel. Men drömma kan man alltid göra.

”Vi vill båda ge våra kunder mer design för pengarna samt visa hur man på bästa sätt kan förvara sin favoriter så att de håller och kan användas under flera år framöver. H&M inom mode och IKEA inom inredning.”

För oss som inte har (tillräckligt med) utrymme att kunna utöka vår existensiella garderob kan istället nöja sig med tips på lite smartare garderobsförvaring. Hey, Gotta make the best of it!


Tips på smartare garderobsförvaring:

1. Proppa aldrig garderoben full, då blir kläderna skrynkliga och luftas inte.
2. Fixa mer utrymme genom att förvara kläder som inte tillhör årstiden på ett annat ställe.
3. Vik plaggen på bredden, tyngdkraften gör att horisontella veck hänger ut sig snabbare.
4. För att undvika galgar som glider, sätt ett ­par gummiband runt ändarna.
5. Förebygg kvalster med doftpåsar med ­lavendel, citrus och cederträ.
6. Förvara jeansen ihoprullade i ­pressvecken för bättre passform ­
    samt för att spara utrymme i garderoben.





Bilder: Garderober, bl.a IKEA PAX.


Uggla Me



Passade på att blogga då jag inte kan sova! Har lyckats vända på dygnet vilket är det värsta jag kan göra. Hmpf, I hate it. Pga tristess har jag nu rensat i alla 15 lådor på apotekarbänken min, fixat i min enorma strumplåda. Detta tog enbart 5 minuter att göra. Är man anal så är man. Och jag hade ingen aning om att min strumplåda var så enorm. Nu vet jag vad jag inte behöver mer utav iaf.
Som substitut för förlorad Bed Time, lyckades jag hittade dessa übersöta ugglor. Ganska roligt hur min hjärna förknippar saker & ting.

Halsband 1: Poshvintage.com
Halsband 2: Shopintuition.com
Halsband 3: Fredflare.com

Nej, nu får det vara slut på ugglandet, ska bädda ner mig själv och försöka få liite skönhetssömn.

Natti Natt!

Gott med Godis

En vän till mig tipsade om en rolig sida som erbjuder gratis godis, och detta enbart genom att bli medlem. Tyckte det lät lite konstigt men var ytterst tvungen och se ifall det verkligen fungerar. Så nu, 3 månader senare har jag också blivit medlem. Jag vet, jag är en riktig sucker :  )

Gratis Godis är aldrig fel, speciellt när man är ett godismonster.
Så nu väntar jag på the mailman & mitt paket med New Refreshers.



Självklart vill jag inte vara ensam om att få besök av Tandtrollen så HÄR kan du också bli medlem.

Criss Cross Dress

Jag älskar denna bedårande klänning och delar kärleken med många andra. Modellen heter Criss Cross Dress och snacka om den perfekta dressen till alla occasions. Lika lätt som det att tona ner looken med tee och flats till vardags, är det ännu lättare att bara piffa upp med ett par heels, sen är du redo för en utekväll.
Sett likande ute i butik och inne på
 Asos. Skall nog försöka ge mig på ett litet projekt efter att ha blivit inspirerad av den underbara LA designern.

Mer info och bilder finns Här, Här & Här.





Criss Cross Dress av Katy Rodriguez.

Copy Cats

Open-Toe Platform Pumps
Sko 1: Christian Louboutin
Pris: Halva studielånet.         

 
Sko 2: Skopunkten goes replica style.                
Pris: Studentvänliga 249kr.  


 
 Väska 1: Chloé Edtih Bag   
 Pris: Mer än vad CSN ger i månaden.



Väska 2: Indiskas Kaja 
Pris: 595kr.



Note: Klicka på bilderna för förstorning.

Lappväska

Jag letar efter en lappväska i denna Boston/Keepall modell att tinga. Självklart skall den vara i god skick och utan slitage/skador. Den som har en liggandes uppe på vinden eller längst in i garderoben sin kan hojta!



Tjohoo!

Hermès Armband

hermes

Är detta ett äkta armband? Hur kan man se ifall den är äkta? Någon speciell stämpel eller nummer som skall sitta på den? Jag frågade säljaren efter kvitto men hon sa att hon hade fått den i present.
Hemsida hittar du
här.

Vad tror ni alla modebloggare respektive glada ägare till ett.


Passade också på att byta layout på min blogg, kände att texten blev enormt liten på den gamla och det gjorde det relativt jobbigt att läsa.

Jag hänger på..

.. den så kallade rosett manin som råder över de flesta modebloggare. Jag testade sidenband ett tag, men de lossna el gled ner konstant.  Var tvungen att knyta om dem var femte minut och Sånt kan reta gallfeber på mig.

 Sett att många redan hunnit blogga om detta underbara skärp ifrån
Asos. Och visst skulle det lyfta en hel del outfits i garderoben min. Grejen är att jag är liiite anti när det kommer till nätshopping (se inlägget innan detta så förstår ni) och väntar därför på att någon annan skall inhandla det innan mig.

Därefter hade jag tänkt att bombadera personen med frågor och kräva bildbevis :  )
Men för att undvika att falla offer så kan ni väl slänga iväg en eller två kommentarer i min blogg.

rosett
Siri hjärta Rosetter = Sant!


Nätshopping

Det känns som att jag är den enda som inte handlat på Asos. Men faktum är att jag avskyr internetshopping. Iallafall när det kommer till kläder och skor. Smycken och väskor går visserligen bra att klicka hem. 

Visst kan man hitta massa fint men jag vill helst undvika oönskade surprises. Med detta menar jag att skorna skulle vara 2 storlekar för små (trots att man klickar hem sin vanliga storlek) eller att klänningen är utav det taskigaste tyget dina ögon någonsin skådat. Det som skulle vara 100% cashmere ser istället ut som 100% monkey hår.

Jag menar, hur många har inte upplevt besvikelse med nätshopping?!  Tillräckligt många för att kunna skapa en klubb iaf. - Join the club! Medlemskapet kommer om ca 1 dag - 40 veckor. En likhet som kan dras med din 'spårlöst' försvunna klädbeställning.

Först sitter man näst intill patetiskt och väntar på att paketet skall dimpa ner i lådan. Detta enbart för att uppleva det roliga med att returnera det redan dagen efter.
Att sitta och hoppas på att det du beställt kanske skulle passa är som att kanske mucka bråk med sin inre frid. Feng Shui släng dig i väggen! 

Och Ändå kan man inte låta bli att frestas. - Men tänk om den mot alla odds skulle passa! Då är det kört för dig min vän, redan dagen efter är du på jakt efter ett nytt plagg att kunna klicka hem. Och varje gång känns som rysk roulett.
Kanske är det just det som driver oss till Nätshopping, dvs spänning och även längtan. Att kunna lyxa till din gråa vardag med lite impulsiv nätshopping. Hey! Trots alla returer så är det lättare än att dra iväg på en weekend.

Tidsbrist kan vi knappast skylla på. För att fördriva dagarna du väntar på att brevbäraren skall komma, shoppar vi istället nere på stan. Då på jakt efter något finare än vad vi  redan beställt.

Att människan alltid skall göra det så underbart komplicerat för sig. Det är väl en av få saker som skiljer oss från våra med däggisar. Nog snackat, nätshopping är trots allt ett väldigt bra tidsfördriv, både på Gott & Ont.


Dagens Idol

Drar en liten suck när jag tänker på att Desperat Housewives slutat sända för säsongen. Istället söker jag tröst hos Ugly Betty. Inspirerad av den mexikanska versionen och producerad av numera mångsysslaren Salma Hayek. Serien skall ha tagit USA med storm och jag vill svepas med!
Passande serie för kanal 5 att visa efter att Djävulen Bär Prada har haft sin stund i glans på bioduken.
Efter lite googlande såg jag att ugly var rätt så pretty.



Nobody Put's Ugly Betty in a Corner!

Fruktsallad, ja tack!

Ja, ni vet vad jag pratar om, och som alla andra också pratar om. KJL i all ära men hur länge skall man behöva sukta efter Marc Jacobs fruktiga halsbandsur? Det var kärlek vid första ögonkast och nu är jag fast! Give me, I'll pay you.
Just nu känns det längre bort än vad det borde vara, dvs mitt smyckesskrin. Men en resa till US and the A står inte på schemat mitt. Inte ens en resa till Neverland får jag. Och för gammal för att fråga tomten är man med. Orka plugga till körkortsteorin gör jag inte, men är detta vad som menas med återvändsgränd?
Att hålla på och längta till ett eget MJ fruktis känns så ytligt att det gör ont. Så Självkart skyller jag det på höstdepressionen : )

.

Visst skulle det smaka bra?

Bamboo Mambo



Har bloggat om dessa innan och då med misstaget att jag fått för mig att de var armband (och inte ringar). Tydligen var det inte bara jag som missupfattat det hela heller : )
Efter många om och men så kan jag ff inte släppa tanken på att få äga ett par bambu inspirerande armband. De skall på ett ungefär se ut som på bilden, trots att de på bilden är ringar. 

Någon som kanske kan ge min tips på bra smyckessida eller butik som har ngt liknande. Kanske finns det någon smyckesdesigner som på ett ungefär har samma stil på sina smycken? 

Alla förslag är tacksamt välkomna!

Salt & Peppar

Måste bara visa upp världens sötaste salt & peppar kar som jag införskaffat mig.
Även dem behöver kärlek i höstregnet. Det fanns i olika färger och olika slags gubbar. Såg ett par söta delfiner men plånboken ekade tomt för stunden. Notera det lilla hjärtat på magen : )



(klicka på bilden för förstorning)

Du kan tinga ett eget ex HÄR

Überkallt

Yepp! Första snön har lagt sig och nu det är bara veckor kvar till jul! Tiden går fortare än fortast och nu är det verkligen dags för mig att uppdatera min samling gällande skinnhandskar.

Eftersom jag är en extra jobbig människa så kan enkelheter som att införskaffa sig ett par nya gloves ta låång tid. Det många inte förstår (dvs shopping partners) är att det sitter i detaljerna. Spännen, knappar, guldkedja, well u name it and I probably want it.

Hittade dock ett par godingar inne på
Bloomingdale's hemsida, och notera de söta detaljerna.
På topp måste jag prisa Anne Klein för hennes känsla att kunna väcka habegär.

Our Exclusive Driving GlovesPortolano Double Buckle Gloves

AK Anne Klein Studded Leather Gloves - Asymmetrical CuffAK Anne Klein Studded Leather Gloves - Stud Cuff

Är på jakt efter ett par übergula (på gränsen till påsk- el ferrari gula) skinnhandskar. Tänk 60-tal!
Även ett par mossgröna hade vart kul att tinga, så hojta ifall ni hittar.