Dags att säga hejdå..

..till min kära mobil. Jag är den som gärna drar ut på eländet som kommer med att köpa en ny nalle. Vilken mobil skall köpas? Vilken!? Varför kan jag inte leva utan den bara. Back to basics, back to the 80's.
Ingen förstår mig, alla tycker det är så galet kul med gadjets, men inte jag. Inte ens när jag jobbade med att sälja 20st mobiler om dagen till Sveriges alla företagare kunde jag förstå charmen med dem. 





Tillbehör som bör köpas till den nya mobilen är iallafall denna s.k. 'handfree'.

Bild: FredFlare.com


Fortsättning Följer



Trailer till Pirates of the Caribbean: At World's End
Ska tydligen vara den sista & bästa filmen av de alla. Vi som vill veta
hur det hela slutar måste vänta ända fram till
Maj månad.
Kan erkänna att jag saknat Captain Jack Sparrow galna upptåg.


Klackat & Klart

När man har för mkt dötid så kan det resultera i vårdslöst Goggle sökande. Hittade kul men totalt onödig fakta ifrån mig till dig ...

Klack (Claque, fr. av claquer, "klappa, smälla")

Under antiken bar egyptiska slaktare klackar "för att höja sig över de dödliga".  Mongoliska ryttare hade klackar för att få fastare grepp i stigbygeln. Klackar kom till för att resa män över smutsen på gatorna.

(den kortvuxna) Katarina av Medici 1533 gifte sig med dåvarande hertigen av Orléans, bar hon styltklackar, s.k. chopine, och skapade det första klackmodet. Styltklackarna kunde vara upp till 35 cm höga käpp behövdes för att kunna balansera på dem.
De visade sig vara utmärkta att använda vid teaterspel, då skådespelarna kunde höja sig över mängden för att bli mer synlig inför publiken.


På 1600- och 1700-talet var höga klackar tecken på att man tillhörde högre klasser. Både män och kvinnor bar klackar under detta sekel.
Särskilt märkvärdigt var röda klackar på Ludvig XIV:s tid - en detalj som förbjöds under och efter franska revolutionen.

image270

Exempel på Klacktyper:


Blockklack: helt rak och klumpig klack, modell skyskrapa.
Chockklack: rak klack som strävar ut i vinkel från hälen.
Commaklack: C-formad klack svängd inåt mot hålfoten.
Cromwell: hög klack svängd utåt, rak inåt, med fäste precis mot hålfoten, en modifierad västerländsk variant på den kinesiska lotusskon.
Engelsk klack: rak klack med cirkelsvängd insida.
Fransk klack: 1700-tal, rak insida, svängd från hälen.
Kilklack: trekantig klack som går i kil in under hålfoten, populär på 1930-talet.
Kubansk klack: konformad träklack i flera lager, rak in mot hålfoten, snedställd utifrån. Den typiska westernbootklacken.
Louis XIV: 1700-tal, sula och klack i en sektion, helt rak och rödfärgad.
Platåsula/Styltklack: sula och klack i platå, upp till 15 cm hög.
Pompadourklack: 1700-tal, kort kurvig klack, svängd likt ett timglas
Pyramidklack: variant på spansk klack, trekantsformad klack uppbyggd i tre faser, som tre klossar på varandra.
Spansk klack: trekantsformad klack, rak insida och kantig yttersida, själva klackavtrycket blir trekantigt.
Spolklack: rund rak klack.
Stiletto/Stilettklack: hög, extremt smal klack, först kallad spikklack.
Taxklack: mycket kort, svängd och krum klack, även kallad "kissemissklack".


Säljes: Grå H&M klänning

Impulsköp i all ära men ibland blir det lite för mkt : )
Vill bli av med min
grå H&M klänning. Storleken är 38, har vanligtvis 36 men eftersom klänningen är så tight över bysten var jag tvungen att uppgradera mig lite.
Är du osäker på ngt och har frågor är det bara att slänga iväg en kommentar till mig.
Prislappen sitter fortfarande kvar på klänningen. Endast provad. Köparen står för frakten. Kan också hämtas i Gbg.




Pris: 330kr.

50% på Converse All Star Sneakers

Nu är mina vita Converse All Star till salu. Använda ca 5 gånger. Finns inga slitningar på sulan what so ever. 
Storleken är  39 men en liten 40 kan också få på sig dem. Säljes för halva inköpspriset. Köparen står för frakten. Kan också hämtas i Göteborg.

image296


Pris: 300kr


UPDATE:

Skorna är Sålda


Fingerfärdig

Alla kör på silver så jag valde att uppgradera fingrarna med lite guld & kromat. Tycker att guldlack ger händerna en varm ton som är mer passande till vårsolen. Alltid varit en transparent tjej för enkelheten (läs latheten). Men med våren kommer förnyelse!
Den kromade spegeleffekten blev jag lite nyfiken på. Snacka om en fingerfärdig fickspegel.
Coolaste flaskan står Lizzie DIY för.

image261

Bild: Elegantnails.com







Dagens Bojkott



Var på Åhléns för att reklamera ett par stövlar som inhandlats. För att göra en väldigt lång historia kort
så kom jag ut med mina pengar, plus det på bilden. Så tråkigt när expediten är så motig men denna gång jag gav mig inte då jag visste att jag hade rätt.
Det värsta var väl när hon började kalla mig lögnare. Usch! Någon därute kan väl förklara hur jag i hela friden kan lyckas slita ner ett par klackar på 12hOm något så förväntar jag mig att skorna skall vara i nyskick när jag köper ifrån butik.

Håller ni inte med?


En VårDagens

Dagens bästa är att solen hälsar på kära Göteborg. Mindre bra är min förskylning. Trots alla härliga färger som kommer med våren har jag lite svårt att släppa gråskalan.
Dagens favorit är Alex and Chloe halsband. Lager på lager är vad som gillas!

     

Bilder: Shopaholic, Kyssjohanna, Asos.com, Azumi & David & Radcliffe Denim.

SiRi And The City

Skulle tipsat om detta för en evighet sedan men glömt bort det totalt. Vet att många därute vill ha Sex and the City's Shoebox i sin ägo. Kommer ihåg när den släpptes på Åhléns för skandalösa 1999kr. Glad är jag nu för att inte nappat på det då. För några månader sedan var jag nämligen på Media Markt och såg att samma box går att tinga där för 649 glada riksdaler. Billigt värre!

image254

Bild: Google.se


Nivea Visage

Tänkte recensera några av Niveas produkter som används regelbundet. Jag är inte mkt för smink så pengarna går åt lotion & peelingkrämer istället.



* Pure Energy dagcreme:  
Använder jag dagligen. Den innehåller aprikosextrakt som luktar fräscht utan att låta doften ta över. Väldigt  viktigt iom att det är en ansiktscreme för att inte irritera ögonen.
Huden blir len och den lätta formula med s.k. ljusreflekterande pigment gör att du får en skimmrande lyster i hyn. Effekten syns bara i solljuset dock.
Enligt paketet skall den passa alla hudtyper, men jag tycker inte den passar de med fet hy. Sen står det att den håller i upp till 24h, vilket du kan dra ner till en hel arbetsdag. Dermatologiskt godkänd är den iaf.



Betyg:   ♥♥♥ / ♥♥♥♥♥

* Gentle Water Cleansing Cream:  Köptes istället för Niveas Young Scrub Away som jag annars kan rekommendera starkt. Resultatet känns verkligen på direkten. Gentle Water Cleansing Cream innehåller bland annat aloe vera & kamomill. Passar bra att använda för att ta bort smink med då den också återfuktar ansiktet.  Rengöringscremen ska passa dig med torr & känslig hy.



Betyg:  ♥♥♥ / ♥♥♥♥♥

Wedins Vs Converse

Men Våren kommer alltid Vita skor. Som jag längtat efter att få lägga undan vinterstövlarna långt bak i skåpet.
En liten runda på stan resulterade i att jag hittade ett par skor på
Wedins som jag tror föll mig i smaken. Hört att jag har konstig smak nämligen. Aldrig köpt skor på Wedins så jag har ingen aning om hur länge de skulle hålla. Kanske ska man play it safe & köpa sig ett par Converse. Å andra sidan har jag haft tygskor innan och livslängden på dem är inte heller så lång.
Jag går konstigt och därför har ortopeden sagt att skor som är 'mjuka' med inget stöd baktill är uteslutet. Att jag inte lyssnar så noga på honom är en annan femma.

Har ni tips på vita fina skor är det bara att säga till! 

 VS



UPDATE: 2007-03-12

Wedins skorna på bilden är ifrån killavdelningen. Tjejmodellen är mkt mindre spetsig framtill och snyggare IRL.

Lika som Bär



Hängde inte riktigt med första gången jag såg denna video. Vem är vem?
Självklart att Beyoncé & Shakira valt att samarbeta. Snacka om publicity.
Kom ihåg vart ni såg det först ; )


Accessorera Mera

Idag gjorde jag ngt jag inte gjort på väldigt länge. Var på stan med min mamma och då ingår KappAhl i den rätt så systematiska rundan. Väl inne i butiken, och med en mamma i provrummet, hittade jag detta bälte. Väldigt CC Skye, väldigt vintage och inte minst väldigt billigt. När jag väl skulle betala fick jag den 70% billigare bara för att det var den enda kvar. Det var bara att tacka & ta emot.



Funderade på att hacka sönder det i små bitar för att göra armband utav det istället. Kanske lite väl ambitiöst
utav mig.

Vad tycker ni?

Siri på Safari


Kunde inte låta bli och
nappade till sist på Kennet Jay Lane's elefantarmband. Köptes förra månaden men är som vanligt lite efter med bloggningen. Gillade elefanten mer än de andra armbanden eftersom djuret symboliserar fred och kärlek, iaf  i Thailand.



Med andra ord är detta Månadens bästa kap! Jag är nöjd, så nöjd.



Disco Dance

80 tals disco är vad jag tänker på när jag ser denna heta tee. Påminner mig om ett second hand fynd jag gjorde för några år sedan. Tyvärr lånade jag ut den till en vän som också ''råka'' tappa bort den. What (?) ever säger jag bara. Att jag inte kan glömma det säger hur mkt jag fortfarande saknar den.

    

Jag var en mästare på att sno vissa av killens kläder. Och det hade jag fortsatt göra om han hade haft t-shirten i ägo. Tänk dig den som en oversize t-shirt/klänning, en supergirl tröja, leggings och ett par All star Converse. Accessorera med solkysst sommar hy & du är ready 2 go. Kan inte beskriva med ord hur mkt jag saknar sommaren.


  



UPDATE: 2007-03-02

The Bomb jackan ifrån Minimarket skulle kanske passa bättre (?) Låt plånboken eller snarare smaken få avgöra.


Bilder: Tres Bien Shop & Zoovillage.com


Diamonds Are Forever

Måste bara tipsa om en av de allra bästa filmerna som skapats år 2006. Det är en film utöver det vanliga och heter Blood Diamond med Leonardo Dicaprio i huvudrollen. Dicaprio är en (enligt mig)otroligt underskattad skådis. Visst kan man höra en liten fjortis klocka klinga i samband med namnet. Det går väl hand i hand med alla romansroller han haft i filmer som Titanic & Romeo and Juliet. Men han har utvecklats, vilket märks i hans senaste filmer. 
En som verkar blivit stöpt för sin bi-roll är Djimon Housoun.

Min pojkvän (som förövrigt är en filmfantast) totalvägrade till en början att se filmen med mig. Detta resulterade i att han sett filmen 3 ggr på en vecka. Det säger mycket.

Budskapet i filmen är så starkt och inget man ens tänker på i första laget. Du får se hur allt i universum hänger samman, och även hur vår lycka kan vara någons annans tragedi.
Jag kan inte låta bli att översvämmas av känslor som glädje, hat, sorg och inte minst en längtan till något mer. Blood Diamond är en makalös film som jag tror att alla kan förkippa sig med, på ett eller annat sätt.

Jag vet att jag är usel på att recensera, men se filmen för den talar verkligen för sig själv.



Genre: Drama
Regissör: Edward Zwick
Betyg: ♥♥♥♥ / ♥♥♥♥♥